jueves, 4 de mayo de 2017

Sense rumb


Fa gairebé un any que tenia en ment una travessia que havia de suposar la culminació dels meus entrenaments. Aquest afer consisteix en fer una volta completa a l'illa de Formentera. Son molts quilòmetres, així que la competició es divideix en tres dies. Es realitzen diàriament un total de deu quilòmetres, dividits en quatre etapes per tal de dosificar les forces. Es descansa i reposen els líquids, hidrats i proteïnes en un vaixell amb música.
Sembla una bogeria, però no és una prova competitiva. L'únic objectiu és passar uns dies envoltat de persones amb les que comparteixes les mateixes passions, i nedar rodejat d'un paissatge idíl·lic com l'és el de Formentera. És com un somni fet realitat. Ningú no t'obliga a fer tots els km, pots parar quan creguis que tens la necessitat de fer-ho. Tot i que se sobrentén que si t'inscrius a fer una travessia d'aquesta mesura, uns coneixements bàsics de natació els tens. A més, t'afartaràs de nedar, així que m'és et val que t'agradi. En poques paraules, que pels que ens agrada nedar, és una cita que esperem amb anhel.

Bé, doncs les inscripcions per apuntar-se a l'esdeveniment eren aquest diumenge, i es van esgotar ni més ni menys que en vuit minuts. "Mi gozo en un pozo". Encara m'estic recuperant del cop.
Molts no entendreu i creureu que n'estic fent un gra massa, però quan portes tants mesos entrenant amb un objectiu al cap i de sobte s'esvaeix, què en queda? De moment, frustració. Evidentment em vaig apuntar a les llistes d'espera, per no acabar de perdre l'esperança, però tots sabem que l'èxit en aquestes circumstàncies és ben poc probable.

Així que ara em toca afanyar-me i pensar en quin podria ser el meu plan B. No crec que trobi res que estigui a l'alçada, però com a mínim m'agradaria participar en alguna competició en algun indret més agradable que no pas una piscina.

Sort en tinc que és primavera, i a mi el sol em dóna vida i ganes de seguir nedant.
Salut i molts km!