lunes, 17 de octubre de 2016

Aquatló Badalwave

Després de quatre mesos em torno a penjar un dorsal, i ho faig perquè anhelava competir. Em vaig inscriure a l’Aquatló de Badalona fa dues setmanes per un “venazo”, com moltes vegades. He tret hores d’on he pogut per fer el que m’agrada, que és entrenar a gust. Encara que aquests últims dies he anat força de bòlit. I no em sento bé quan no puc fer esport de forma regular. Però això no és una excusa, ho dic perquè quedi clar que davant de tot, sóc humana. I faig el que puc de la millor manera que ho puc fer. I la veritat és que ahir m’anava a dormir amb una il·lusió com si tornés a ser la primera vegada, i al cap i a la fi, això és el que importa.
Pel matí em poso el tritraje, ja no recordava la sensació d’opressió al pit que se sent, com si estiguessis embotida com un fuet. Estem a mitjans d’octubre, i avui el dia és núvol, fa fresqueta però s’aguanta, anirà bé pel tram de run.


Escalfo cinc minuts i ja crec que estic llesta per la sortida, vull començar d’una vegada. Sento la botzina, yuju! La veritat és que al primer km ja em sento fatigada, em ric irònicament pensant el que em queda. Però no m’enfonso, perquè decideixo seguir una noia que tinc al davant, és la manera de focalitzar l’esforç i no posar-me negativa. I em funciona força bé, la segueixo la major part del tram de 2,5km de run. Arribo a la cadira de la transició amb les pulsacions pels núvols i amb unes ganes imparables de posar-me a l’aigua. I l’aigua, amb la seva màgia, em torna al cor al seu ritme, i em torna a equilibrar. Em relaxo amb qüestió de segons i inicio el meu viatge. Tinc la sensació que vaig a un ritme alegre sense arribar al punt de fatiga. Em sento súper bé, i avanço a nedadors/es. Quan toco la sorra m’aixeco, sento la inestabilitat com la última competició, però aquesta vegada m’he de posar a córrer. Tinc la sensació que corro pels núvols. Ment i cos no acaben d’anar amb sintonia.


Quan arribo a la cadira de nou per la segona transició m’ho prenc amb calma, m’he de mentalitzar que m’esperen 2,5km més de run que em fan molta mandra. Em sento a la cadira, m’asseco els peus i em poso les bambes. Em noto dèbil, això no m’agrada. M’aixeco i començo a córrer, l’aire fred em fa posar els pèls de punta, m’avancen quatre corredors en cinc segons i això m’enfonsa en la misèria. “Aguanta que no et queda res”, només penso això. Pujo una mica el ritme, i noto que em cremen literalment els pulmons. O sigui, sento que l’aire no m’arriba fins el final. Jo no deixo d’inspirar, però sento que m’asfixio. Quina sensació tant horrible. Em comença a fer mal el tòrax de l’esforç. Quina ràbia, mira que de musculatura em trobo bé! Veig l’arc de meta i no tinc pulmons per fer un sprint. En fin, aguantarem. I creuo l’arc de meta amb un somriure.



Després de veure els meus resultats em sorprenen els percentatges. Els primers 2,5km els he fet a 4:50, i els segons a 4:35. Això és molt més del que em pensava, ha valgut la pena patir una mica. En canvi, la part de la natació em surt a 2:20/100m. Perdona?! Impossible, penso. No he anat a aquest ritme nadant, si a Cadaqués anava a 1:50h anant més relaxada. Hi ha dues explicacions, o eren més metres dels descrits, o he fet una paràbola en comptes d’anar en línia recte. O simplement, això és el mar, que no entén de temps. La veritat és que em quedo confusa. Però en fi, les sensacions son el que compten, i nedant les he tingut genials.


P.D: La cançó d'avui és la que va sonar quatre vegades a la radio del cotxe de camí l'aquatló. "Perfect Strangers", Jonas Blue.